Müdürlüğümüz tarafından yürütülen gıda denetim ve kontrol hizmetlerinin amacı; tüketici sağlığının korunması ve tüketiciye güvenli gıda arzının sağlanmasıdır.
Özellikle Ramazan ayının başlamasıyla birlikte toplu iftarların yapıldığı yerler, buralara yemek sağlayan şirketler, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, tatlı ve pastacılık ürünleri, şekerleme, ekmek ve pide üretimi yapan yerlerin denetimi için Müdürlüğümüz tarafından bir denetim programı oluşturulmuştur. Bu kapsamda Müdürlüğümüzde görevli gıda kontrol görevlilerince Mayıs Ayı boyunca İlimizde gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde 1235 denetim, gıda üretim yerlerinde 254 denetim olmak üzere toplam 1489 denetim yapılmıştır. Yapılan bu denetimler sonucunda 21 işyerine yasal işlem uygulanmıştır.
Ayrıca yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla tüketimi artan bayram şekeri, tatlı ve çikolata ürünlerine dair piyasa denetimleri sıklaştırılmış olup bu denetimlerde numuneler alınarak yetkili laboratuvarlara gönderilmiştir.
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak toplum sağlığı ve tüketici menfaatlerini korumaya dönük çalışmalarımız bundan sonra da aynı kararlılıkla devam edecektir.