T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

İÇ SULARIMIZDA SU ÜRÜNLERİ AV YASAKLARI 15 MART İTİBARİYLE BAŞLIYOR…

Yayın Tarihi : 12.03.2019

İÇ SULARIMIZDA SU ÜRÜNLERİ AV YASAKLARI 15 MART İTİBARİYLE BAŞLIYOR…

1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu ve Su Ürünleri Yönetmeliğine dayanarak hazırlanan 4/1 ve 4/2 numaralı tebliğ hükümlerine göre İlimizin de dahil olduğu bölgede 15 MART-15 HAZİRAN tarihleri arasında ticari ve amatör "AV YASAĞI DÖNEMİ" başlayacak olup; 4/2 Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığın düzenleyen Tebliğe göre; ilimiz Hendek İlçesindeki Aksu, Göksu dereleri avlanmanın tamamen yasak olduğu iç sularımızdır. 

Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 4/2 Numaralı Tebliğin 12. Maddesi  gereği Çizelge-6 da belirtilen türlerin belirtilen dönemlerde avlanması yasaktır.

TürlerBölgeler / İllerYasak Dönem

Sazan (C. Carpio)

Kadife (Tinca tinca)

Siraz (Capoeta.sp)

Yayın (Silurus glanis)

Tatlısu kefali (Leuciscus cephalus) Akarsular hariç

Diğer Türler




SAKARYA

 

 

 

15 Mart – 15 Haziran

Sudak (S.Lucioperca)Tüm Bölgeler15 Mart-30 Nisan
Tatlı Su levreği (P.fluviatilis)Tüm Bölgeler15 Mart-30 Nisan
Turna (Esox lucius)Tüm Bölgeler15 Aralık-31 Mart

 

Av yasağı süresince yasaklanan su ürünlerinin her ne suretle olursa olsun avlanması, satışı, nakli ve imalatta kullanılması yasaktır.

Amatör Balıkçılık kurallarını düzenleyen 4/2 Numaralı Tebliğ kurallarına aykırı olarak avcılık yapan kişilere 1380 sayılı Su Ürünleri kanununun 36. maddesinin a-5 bendi gereğince 2019 yılı için 480 TL. İdari Para Cezası düzenlenmekte ve su ürünlerine el konulmaktadır. 

Yapılan denetimler esnasında  balık avcılığı yapan kişinin bu faaliyetini ticari olarak yaptığı  tespit edilirse;  1380 Sayılı Su ürünleri Kanununun 36/h bendi gereğince 2019 yılı için 1.635 TL. İdari Para Cezası düzenlenerek, avlanma vasıtaları ile su ürünlerine el konulur. 

Biz ve bizden sonraki neslin geleceği için, balıklara en az bir kez üreme şansının verilmesi balık neslinin sürdürülebilirliğinin devamı için büyük önem arz etmektedir. Bu nedenle, yasaklara azami riayet edilmesi, etmeyenlerin uyarılması son derece önemlidir. Balıkçılığımızın geleceği için, balık neslini yok etmeyelim, avlanma yasağına uyalım, uymayanları ikaz edelim. Bütün ikazlara rağmen yasaklara uymayanları Tarım ve Orman İl ve İlçe Müdürlüklerine, en yakın Emniyet ve Jandarma birimlerine veya Belediye Zabıta Amirliklerine bildirilmesi önem arz etmektedir.

UNUTMAMALIYIZ Kİ; EN BÜYÜK DENETÇİ TÜKETİCİNİN KENDİSİDİR…