T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

2019 Yılı Ramazan Ayı Denetimleri...

Yayın Tarihi : 31.05.2019

İl Müdürlüğümüzce yürütülen gıda denetim ve kontrol hizmetlerinin amacı; tüketici sağlığının korunması ve tüketiciye güvenli gıda arzının sağlanmasıdır. 

Güvenli gıda, amaçlandığı biçimde hazırlandığında insan tüketimine uygun olan, sağlık açısından bir sakınca oluşturmayan ve besin değerini kaybetmemiş gıda maddesidir. Tüketicilerin de güvenilir gıda için; satın alacakları gıdaların son tüketim tarihlerini kontrol etmeleri, ambalajlı ve etiketli, ambalajı zarar görmemiş gıdaları satın almaları, açıkta ve uygun koşullarda muhafaza edilmeyen gıdaları almamaları gerekmektedir.

 Özellikle Ramazan ayının başlamasıyla birlikte toplu iftarların yapıldığı yerler, buralara yemek sağlayan şirketler, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, tatlı ve pastacılık ürünleri, şekerleme, ekmek ve pide üretimi yapan yerlerin denetimi için Müdürlüğümüz tarafından bir denetim programı oluşturulmuştur. Bu kapsamda Müdürlüğümüzde görevli gıda kontrol görevlilerince Ramazan Ayı boyunca İlimizde gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde 1050 denetim, gıda üretim yerlerinde 233 denetim olmak üzere toplam 1283 denetim yapılmıştır. Yapılan bu denetimler sonucunda 15 işyerine yasal işlem uygulanmıştır. Ramazan ayı içerisinde Alo 174 gıda hattına gelen başvurusu sayısı ise 40 olup, yapılan işlemlerin sonuçları hakkında başvuru sahiplerine bilgi verilmiştir.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak toplum sağlığı ve tüketici menfaatlerini korumaya dönük çalışmalarımız bundan sonra da aynı kararlılıkla devam edecektir.

 

 

 

                                            Mehmet ERDEMİR

                                                       İl Tarım ve Orman Müdürü