T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Gıda Denetim Seferberliği Sonuçları...

Yayın Tarihi : 24.02.2020

Bakanlığımızın talimatlarıyla rutin olarak yıl boyunca devam eden gıda işletmelerine yönelik denetimlere ilaveten, 17 Şubat tarihi itibariyle tüm yurtta ve tüm denetçilerle gıda denetim seferberliği başlatılmıştır. Eş zamanlı olarak 81 ilde yürütülen seferberlik kapsamında süt ve süt ürünleri, et ve et ürünleri üreten işyerleri, ekmek ve unlu mamul üreten işletmeler, kasap, şarküteri, market, büfe vb işyerleri, okul kantin ve yemekhaneleri ile lokanta, restoran, fast food gibi toplu tüketim yerlerinde denetimler yapılmıştır.

Denetim Seferberliği kapsamında İlimizde de İl ve ilçe Müdürlüklerimizde görevli gıda kontrol görevlilerinin katılımıyla 903 gıda işletmesi denetlenmiştir.

 

                                                                                                                                             Nuri AL

                                                                                                                                           İl Müdür V. 


17-22 ŞUBAT 2020 DENETİM SEFERBERLİĞİ SONUÇLARI

Ürün SınıfıToplam Denetim Sayısı
Et ve Et Ürünleri Üreten İşyerleri15
Süt ve Süt Ürünleri Üreten İşyerleri12
Ekmek ve Ekmek Çeşitleri ile Unlu Mamuller Üreten İşyerleri96
Kasap ve Şarküteri ile Bakkal, Market, Büfe, vb. İşyerleri271
Okul Kantinleri ve Yemekhaneleri196
Lokanta, Restoran, Dönerci,  Fast-Food vb. Toplu Tüketim Yerleri313
Genel Toplam903